woensdag 30 november 2011

Ding #17 Ontdek je plekje, ontdek Google Maps en Street View

Iedere eeuw zijn er wel goede ontdekkingen gedaan. Voor mijn moeder was de wasmachine in de 20ste eeuw de uitvinding. Het duurde nog even voordat ze een volautomatische wasmachine had maar met 5 kinderen betekende een wasmachine gemak (niet meer alles door de wringer) leverde haar tijd op.
 


Voor mij is de uitvinding van de eeuw de TomTom. Heerlijk,  je rijdt zo een vreemde stad in. Zelf geeft hij aan of je links of rechts moet rijden op deweg. Geen discussies meer in de auto over de juiste weg en ontspannen aankomen op de afgesproken plek. Betekent niet dat je nu geen voorbereidingen meer moet treffen......





Ik ga deze keer niet voor de bonuspunten: 
"Maak een eigen Google Map. Ga hiervoor naar Google Maps, zorg dat je bent ingelogd met je Google-account en klik op ‘Mijn kaarten’. Je kunt zelf punten of lijnen op de kaart zetten. Die punten kun je voorzien van een korte uitleg, eventueel zelfs voorzien van afbeeldingen en films.
De uitleg van Google toont allerlei mogelijkheden…".

De link uitleg van Google leverde geen uitleg op. Althans ik zag het niet.
De mogelijkheden met googlemaps en gps zijn enorm. Amersfoort 750 jaar is een fantastisch voorbeeld.

Navigeren in de bibliotheek? De klanten zijn altijd opzoek naar materialen en anders het personeel wel. Waarom niet iedereen een Zoekboekscanner, die je rechtstreeks naar het gezochte boek leidt!
Uiteraard staan hier ook de verschillende thema looproutes op, genoemd in Ding 16. De Zoekboekscanner verwijst je naar links, laat de omslag zien, maar geeft ook alternatieven, en geeft aan wanneer een schrijver waar een lezing geeft etc. Misschien dat we toch eens met TomTom moeten praten. Ze huizen naast de OBA.







3 opmerkingen:

  1. Praat met TomTom, en met de mensen van de RFID-labels. Tegenwoordig is elk boek daarvan voorzien, dus een boek terugvinden moet appeltje-eitje zijn. Dus toch die bibliotheek-app uitbreiden. Zoek een boek op in de catalogus, zeg tegen je telefoon, daar wil ik heen, en via de gegevens uit het RFID-label kom je op de juiste plek. Zou moeten kunnen toch? Gemak dient de mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je een telefoon hebt met een ingebouwde rfid scanner dan zou dat moeten kunnen. Maar volgens mij is die nog niet uitgevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vandaag kwam net in het nieuws dat TomTom 10% van zijn personeel moet ontslaan. Ik vrees dat we een sterkere partner nodig hebben. Google doet ook in (gratis) navigatie. Wellicht dat die combinatie iets sterker is en ze doen ook iets met boeken en internet geloof ik.

    Maar op zich is het euvel bekend. There is an app for that.

    BeantwoordenVerwijderen